Web Analytics Made Easy - Statcounter

نسخه جولای ۲۰۲۰ رتبه‌بندی «وبومتریک» دانشگاه‌های برتر منتشر شد و ۱۱۸ وب سایت دانشگاهی ایرانی در میان ۳ هزار و ۸۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار گرفتند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نسخه جدید جولای ۲۰۲۰ در رتبه‌بندی وبومتریک با عنوان «رتبه‌بندی شفاف دانشگاه‌های برتر با استناد در پروفایل‌های برتر گوگل اسکولار Google Scholar منتشر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
این رتبه‌بندی نسخه دهم (جولای ۲۰۲۰ نسخه ۱۰.۱.۰ BETA) است و ۳ هزار و ۸۱۲ مرکز دانشگاهی و علمی را مورد بررسی قرار داده است.

این نسخه با استفاده از شاخص‌های به دست آمده در این ماه به منظور حفظ تازگی داده‌های جدیدترین و بروزترین رتبه بندی دانشگاه‌ها ساخته شده است.

در این نسخه اعلام شده است که به دنبال درخواست بسیاری از دانشگاه‌ها، تصمیم گرفته شد از پروفایل‌های استنادات گوگل اسکولار Google Scholar Citations» GSC» به طور موقت استفاده نشود.

اما با توجه به اینکه بیش از ۵ هزار پروفایل در گوگل اسکولار وجود دارد و تاریخ نهایی برای اتمام کار وجود ندارد وبومتریک نمی‌تواند به طور کامل از آن استفاده کند.

با این وجود وبومتریک تاکید کرده است هنوز متعهد به استفاده از این منبع کلیدی است از همین رو در فهرستی که برای این نسخه استفاده کرده تنها دامنه اصلی هر دانشگاه که دارای پروفایل‌های گوگل اسکولار سایتیشن Google Scholar Citations (GSC) هستند را مورد توجه قرار داده است.

وبومتریک (Webometrics) یا رتبه بندی وب سایت‌های دانشگاهی یک رتبه‌بندی وب‌سنجی است که در سال ۲۰۰۴ توسط آزمایشگاه سایبرمتریک، واحدی از انجمن ملی تحقیقات اسپانیا، بر اساس چهار شاخص تهیه شده است.

شاخص حضور (۵ درصد)، شاخص ضریب تأثیر (۵۰ درصد)، شاخص بازبودن و شفافیت (۱۰ درصد)، شاخص عالی بودن (۳۵ درصد) در این رتبه بندی موثر هستند. به این ترتیب:

«ارائه دانش عمومی» (اندازه یا تعداد صفحات اصلی وب سایت اصلی موسسه که منشاء آن در گوگل قابل بازیابی باشد) با وزن ۵ درصد.

«قابلیت مشاهده محتویات وب» (تأثیر تعداد شبکه‌های خارجی که به صفحه‌های وب موسسه پیوند می‌زنند عادی شده و سپس ارزش متوسط آن که منشاء آن Ahrefs و Majestic است) با وزن ۵۰ درصد.

«شفافیت» محققان برتر استناد شده (تعداد استنادات از ۱۰۰ نویسنده برتر (به استثنای ۵ ناحیه خارج) که منشاء آن پروفایل گوگل اسکولار محققان است) با وزن ۱۰ درصد.

«عالی بودن» مقالات برتر استناد شده (تعداد مقالات در میان ۱۰ درصد برتر و دارای بیشترین استناد در ۲۶ رشته برای پنج سال: ۲۰۱۳-۲۰۱۷ که منشاء آن Scimago است) با وزن ۳۵ درصد.» از شاخص‌های وبومتریک هستند. ۱۰ دانشگاه برتر وبومتریک در نسخه جولای ۲۰۲۰ از جمهوری اسلامی ایران نیز ۱۱۸ دانشگاه و مرکز آموزشی و پژوهشی در فهرست ۳ هزار و ۸۱۲ دانشگاه برتر قرار دارند.

اولین دانشگاه، دانشگاه علوم پزشکی تهران با میزان استنادات ذکر شده از سوی وبومتریک با میزان ۷۴۰۲۲۰ است و آخرین دانشگاه ایرانی در این جمع دانشگاه علم و فرهنگ با میزان استناد ۱۰۱۸ است. جدول ۲۰ دانشگاه برتر ایران در وبومتریک جولای ۲۰۲۰ از تعداد ۱۱۸ مرکز آموزشی و پژوهشی ایرانی حاضر در این رتبه بندی ۶۰ دانشگاه مرتبط با وزارت علوم و ۳۴ دانشگاه مرتبط با وزارت بهداشت هستند. تعداد ۴ پژوهشگاه و انستیتو تحقیقاتی در میان این مراکز حضور دارند. همچنین تعداد ۲۰ واحد دانشگاه آزاد اسلامی در جمع برترین‌های وبومتریک قرار دارند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مقاله وبومتریک رتبه بندی دانشگاه ها دانشگاه برتر منشاء آن جولای ۲۰۲۰ رتبه بندی ۳ هزار وب سایت ۵ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۹۱۷۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسب رتبه برتر منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان در بین مناطق ویژه اقتصادی کشور

ایسنا/قم در همایش ملی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی که در شهر مقدس مشهد برگزار شد، منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان براساس نظام ارزیابی عملکرد سال ۱۴۰۲ به عنوان منطقه برتر در میان ۳۳ منطقه ویژه کشور معرفی شد و مورد تقدیر قرار گرفت.

در مراسم اختتامیه همایش ملی مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی کشور که با حضور دکتر خاندوزی وزیر اقتصاد، دکتر وحیدی وزیر کشور، دکتر عبدالملکی مشاور رییس جمهور و دبیرشورای عالی مناطق و مدیران عامل، اعضای هیئت مدیره، معاونین و مدیران مناطق آزاد و ویژه در مشهد مقدس برگزار شد، منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان بر اساس نظام ارزیابی عملکرد منطقه آزاد و ویژه اقتصادی کشور به عنوان «منطقه ویژه اقتصادی برتر» معرفی و از مهندس محمود داودآبادی مدیرعامل این منطقه تقدیر شد.

براساس این گزارش، در میان ۳۳ منطقه ویژه اقتصادی کشور، منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان قم در حوزه موضوعات اقتصادی شامل سرمایه گذاری، تولید و صادرات در سال ۱۴۰۲ بیشترین امتیاز را کسب کرد و به عنوان منطقه ویژه اقتصادی برتر معرفی شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دانشگاه‌های ایران اجازه ورود نیرو‌های امنیتی به دانشگاه را نمی‌دهد
  • ساعت پخش زنده بازی تاتنهام و آرسنال‌ از تلویزیون+ شبکه ۳ و آنلاین
  • پایان غمگین قصه امین اسماعیل‌نژاد در ایتالیا
  • حل مشکلات جامعه با نسخه دانشگاهیان ممکن است
  • افت ۴ پله‌ای رتبه علمی ایران
  • ساعت پخش زنده بازی لیورپول و وستهام + پخش آنلاین
  • کسب رتبه برتر منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان در بین مناطق ویژه اقتصادی کشور
  • ملاک‌های افزایش شهریه مدارس غیردولتی با رتبه‌بندی آنها
  • این ۱۰۰ شرکت سال ۱۴۰۲ ارز نیمایی گرفتند | گمرک اسامی ارزبگیران را منتشر کرد
  • دو ایرانی در مسابقات قرآن مالزی