Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-28@22:40:09 GMT

رتبه فیلم‌های ایرانی در IMDb چقدر است؟

تاریخ انتشار: ۷ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۱۸۰۵۱

رتبه فیلم‌های ایرانی در IMDb چقدر است؟

صدای ایران-  همین یکی دو هفته پیش، در شرایطی‌که هنوز تب‌وتاب سریال «بازی تاج‌وتخت» تمام نشده و در هر منزلی و محفلی صحبت از این سریال و جذابیت‌هایش بود، رسانه‌ها نوشتند که مینی‌سریال «چرنوبیل» موفق شده عنوان بهترین سریال تاریخی را از سوی کاربران سایت سینمایی IMDB کسب کند و جانشین «بازی تاج‌وتخت» در صدر جدول بهترین سریال‌های سایت آی‌ام‌دی‌بی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته خبرگزاری‌ها «چرنوبیل» امتیاز ۷.۹ از ۱۰ را در آرای حدود ۱۴۰‌هزار کاربر به‌دست آورده است.
چرنوبیل اولین و آخرین باری نبود که «بهترین‌های سایت آی‌ام‌دی‌بی» را در متن اخبار آورد. تاکنون رسانه‌ها بار‌ها و بار‌ها به امتیاز یا نمره و یا همان «ریت» فیلم‌ها و سریال‌ها در سایت آی‌ام‌دی‌بی اشاره کرده‌اند- و اساسا در روز و روزگاری که سیل تولیدات سینمایی و تلویزیونی در دسترس مردم وجود دارد و طبیعتا افراد وقت کافی برای تماشای تمام آثار منتشرشده را ندارند، این «رده‌بندی» یکی از معیار‌های بسیاری از سینمادوستان برای تماشای یک فیلم یا سریال (حداقل در مواردی که آن آثار و عوامل‌شان را نمی‌شناسند) است.
این «رده‌بندی» در ایران البته گاه دستمایه خبرسازی –وحتی- شوخی هم قرار گرفته است. فراموش نکرده‌ایم انتشار این خبر را که «گلزار هفتمین یا سیزدهمین بازیگر جذاب دنیا معرفی شد»؛ که اولش طرفداران گلزار خیلی بابت این خبر سروصدا کردند، اما بعدتر معلوم شد که این اتفاق در نظرسنجی سایت آی‌ام‌دی‌بی افتاده است- و طبق معمول هم ایرانیان حماسه آفریده و بازیگر وطنی را در این رده‌بندی به رتبه‌های بالا رسانده‌اند.
داستان چیست؟
سایت آی‌ام‌دی‌بی یا همان بانک اطلاعات اینترنتی فیلم‌ها یک بانک اطلاعاتی آنلاین است که شامل اطلاعات بازیگران، فیلم‌ها، بازی‌ها، سریال‌ها و... است و ماهانه بیش از ۱۰۰‌میلیون بازدیدکننده دارد. این سایت که جزو ۵۰ وبگاه پربازدید اینترنت شناخته می‌شود، یکی از ویژگی‌هایش «قابلیت امتیازدهی کاربران به فیلم» است و کاربر می‌تواند امتیازی بین ۱ تا ۱۰ به اثر مورد نظرش بدهد.
این به این دلیل که شمار کاربران هم مهم است و این نمرات ضرایب خاصی دارند، باعث ارزیابی نسبتا دقیقی از یک فیلم می‌شود و برای همین هم در رسانه‌ها بسیار مورد استناد قرار می‌گیرد و بنابراین برای سینماگران نیز ارزش و اهمیت فراوانی دارد. در حال حاضر در رده‌بندی فیلم‌ها «رستگاری در شاوشنک» با امتیاز ۹.۳ بالاترین امتیاز را بین تمام فیلم‌های سینمایی تاریخ دارد و در بین سریال‌ها نیز «چرنوبیل» با امتیاز ۷.۹ در صدر نشسته است.
بالانشین‌ها
در جدول رده‌بندی فیلم‌های سینمایی «رستگاری در شاوشنک»، «پدرخوانده»، «پدرخوانده ٢»، «شوالیه تاریکی»، «١٢ مرد خشمگین»، «فهرست شیندلر»، «ارباب حلقه‌ها» «پالپ فیکشن»، «خوب، بد، زشت» و «باشگاه مشت‌زنی» ١٠ فیلم اول جدول هستند که ریت فیلم صدرنشین ۹.۳ و فیلم دهم ۸.۸ است.
ایرانی بالانشین
فیلم‌های ایرانی شاید به‌دلیل اکران نه‌چندان وسیع، شاید به دلیل الزام تماشاگر برای تماشای فیلم‌ها با زیرنویس و شاید هم به هر دلیل دیگری امتیاز چندان بالایی در سایت آی‌ام‌دی‌بی ندارند. تا جایی که اگر فهرست ٢٥٠ فیلم برتر را از نگاه کاربران سایت آی‌ام‌دی‌بی مرور کنیم، می‌بینیم که تنها یک فیلم ایرانی در این جدول وجود دارد و آن هم فیلمی نیست مگر جدایی نادر از سیمین اصغر فرهادی -که با اسکاری که گرفته بیشتر یک فیلم بین‌المللی است تا ایرانی- که امتیاز ۸.۳ را گرفته و در رده ١١٢ قرار دارد.
دیگر فیلم‌های اصغر فرهادی نیز نسبت به دیگر فیلم‌های ایرانی جایگاه خوبی در این جدول دارند. در این بین ریت فیلم «درباره الی» از همه بالاتر است و توانسته از کاربران میانگین نمره ٨ را دریافت کند. فیلم‌های «فروشنده» و «گذشته» نیز ۷.۸ گرفته‌اند.
جایگاه کیارستمی
زنده‌یاد عباس کیارستمی پیش از اصغر فرهادی و اسکارهایش جهانی‌ترین سینماگر ایران بود. در سایت آی‌ام‌دی‌بی موفق‌ترین اثر کیارستمی «زیر درختان زیتون» است که امتیاز ۷.۸ را گرفته است. «طعم گیلاس» با امتیاز ۷.۷، «باد ما را خواهد برد» با نمره ۷.۶ و «کپی برابر اصل» با ریت «۷.۳» در رتبه‌های بعدی قرار دارند.
جشنواره‌ای‌ها
در میان دیگر فیلمسازان موسوم به جشنواره‌ای، جعفر پناهی جایگاه خوبی در بین کاربران جهانی این سایت محبوب دارد. «بادکنک سفید» در این بین با امتیاز ۷.۸ موفق‌ترین اثر پناهی است و بعد از این فیلم کودکانه فیلم «آینه» با نمره ۷.۶ ایستاده است که این نیز داستانی کودکانه دارد. «دایره» ۷.۵، «آفساید» و «تاکسی» هر دو ۷.۳ و «سه‌رخ» هم ۷.۱ نمره گرفته‌اند.
امیر نادری دیگر سینماگر موفق ایران در فستیوال‌های بین‌المللی است. در میان آثار نادری «دونده» با ۷.۹ و «تنگسیر» با ۷.۸ امتیاز بالاتر از بقیه قرار دارند. «تنگنا» ٧ امتیاز گرفته و بقیه فیلم‌های نادری به‌خصوص فیلم‌های اخیرش امتیاز‌های پایینی گرفته‌اند. «وگاس» ۶.۹، «کوه» ۶.۲ و «منهتن از روی شماره» ۶.۱ نمره دارند.
در میان جوان‌تر‌ها هم «ماهی‌وگربه» شهرام مکری ۷.۴ گرفته، «ترانه تنهایی تهران» ساخته سامان سالور ۷.۳ گرفته، «دویدن در میان ابرها» ساخته امین فرج‌پور نمره ۷.۲ دارد و «برلین منفی هفت» رامتین لوافی‌پور هم امتیاز ۵.۶ گرفته است. اشکان انگشتر متبرک و هجوم، دو فیلم دیگر شهرام مکری هم به‌ترتیب ۷.۱ و ۶.۴ امتیاز گرفته‌اند.
قدیمی‌ها
اما ببینیم کارگردانانی مانند ابراهیم حاتمی‌کیا و دیگر حرفه‌ای‌های سینمای بدنه چه رتبه‌ای در مجامع بین‌المللی دارند.
موفق‌ترین فیلم ابراهیم حاتمی‌کیا در سایت آی‌ام‌دی‌بی «آژانس شیشه‌ای» است که امتیاز ٨ گرفته است. بقیه فیلم‌های حاتمی‌کیا، اما نمره‌های پایینی دارند: «به‌وقت شام» ۵.۶، «بادیگارد» و «چ» ۶.۲، «به‌نام پدر» ٦ و «به‌رنگ ارغوان» امتیاز ۶.۶ دارند.
در میان فیلم‌های مسعود کیمیایی هم «گوزن‌ها» با امتیاز ۸.۱ و «قیصر» با ۸.۷ موفق‌ترین‌ها هستند و دیگر فیلم‌های کیمیایی، اما موقعیت خوبی در این فهرست ندارند: «دندان مار» ۶.۳، «گروهبان» ۶.۲، «رد پای گرگ» ۵.۸، «حکم» ٥، «جرم» ۵.۲ و «سلطان» ۵.۳.
داریوش مهرجویی هم با امتیازات ۸.۲ برای «هامون»، ۸.۱ برای «گاو»، ۷.۲ برای «مهمان مامان» و ۶.۷ برای «سارا» وضع بدی ندارد. آخرین فیلم مهرجویی، «اشباح»، اما ۳.۲ گرفته است!
پ/

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: آی ام دی بی فیلم سینمایی ایرانی فیلم سینمایی ایرانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۱۸۰۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلایل حذف یک سریال از پلتفرم‌های ایرانی

آفتاب‌‌نیوز :

مهدی سیفی مدیرکل نظارت و تطبیق ساترا گفت: سریال «حشاشین» محصول کشور مصر است و روایت آن از تاریخ اسلام متضمن تحریف‌های فراوانی است که به نظر می‌رسد با رویکرد سیاسی مغرضانه تولید شده است. بر همین اساس طبق نظر شورای صدور مجوز ساترا انتشار سریال «حشاشین» (The Assassins)، در رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر ایران مورد تایید نیست.

همچنین در این زمینه امید علی مسعودی؛ عضو شورای سواد فضای مجازی ساترا درباره این سریال و لزوم حذفش از پلتفرم‌ها می‌گوید: «پخش سریال حشاشین محصول شبکه تلویزیونی مصر از ماه مبارک رمضان از این شبکه و پلتفرم‌های نمایش خانگی در ایران و کشور‌های عرب زبان آغاز شد و همچنان این سریال در حال کسب مخاطب بیشتر از طریق سکو‌های نمایش خانگی است. سریال حشاشین با بودجه‌ای ۱۲ میلیون دلاری ساخته شده و یکی از پرخرج‌ترین سریال‌های تاریخ کشور‌های عرب زبان به شمار می‌رود. این سریال دست روی کاراکتری گذاشته که تاریخ درباره آن روایات متعددی را مطرح کرده و تاکنون دستمایه ساخت بازی‌های ویدیویی مشهوری با نام «اساسینز کرید» (فرقه آدمکشی) و تولید فیلم و سریالی به همین نام بر اساس این بازی و حتی نوشته شدن یک سری رمان و کمیک بوک (داستان مصور) از روی آن بوده است.» وی در ادامه یادآور می‌شود: «نوجوانان جهان با دنیای دروغینی که کمپانی فرانسوی بازیسازی یوبیسافت از جهان حشاشین ساخته آشنایی دارند و متاسفانه فریب قصه‌های دروغ این بازی و مشتقات آن (کتاب‌ها و سریال و…) را خورده‌اند. پیش از این بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای اقدام شایسته‌ای در برابر دروغ‌هایی که در این فرنچایز بازی ویدیویی مطرح شده انجام نداده بود و حالا با تولید و انتشار سریال مذکور از شبکه نمایش خانگی ساترا نیز در معرض آزمونی تازه قرار گرفته است.

برجسته کردن فرقه‌ها از پروژه‌های مهم صهیونیسم جهانی به شمار می‌رود و تصور می‌شود که تولید و پخش چنین سریال پر هزینه‌ای نیز با همین سیاست‌ها همسو باشد. این سریال با پخش در ایام ماه مبارک رمضان که ماه همدلی مسلمانان است، سعی کرد تا اختلافات مذهبی مسلمانان را به تبلور بکشد. یکی از اهداف سریال حشاشین این بود که ترور و سرآغاز ترور را به اسلام و به خصوص به شیعه‌ها ربط دهد. شاهد این نظریه آن است که در این سریال تاکید میشود که تروریست از جهان عرب متولد نشده است بلکه شهر‌های ری، قم و اصفهان را منشاء تروریست معرفی میکند.»

همچنین مسعودی در بخش دیگر صحبت هایش تصریح می‌کند: «تولید و انتشار این سریال که از نظر تاریخی محلی از اعراب ندارد و اشکالات ریز و درشتی به فیلنامه آن وارد است در پلتفرم‌های نمایش خانگی ایرانی همراه با انتشار در پلتفرم‌های عرب زبان، این ضرورت را بیشتر از گذشته مطرح کرد که لازم است انتشار تمام سریال‌های خارجی نیز همچون سریال‌های داخلی ناچار به اخذ مجوز از سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی (ساترا) شود.

حالا که شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال تدوین آیین نامه محتوایی شبکه نمایش خانگی است پیشنهاد میکنم در این آیین نامه انتشار سریال‌های خارجی نیز مشمول ممیزی پیشینی شود، چون زمانی که سریالی خارجی از شبکه نمایش خانگی پخش میشود، قطعا حتی اگر بعدا از شبکه نمایش خانگی حذف شود، دیگر این حذف کارایی لازم را نخواهد داشت، ضمنا توجه به این نکته ضروری است که پیشگیری بهتر از درمان است و چنانچه سریال‌های خارجی قبل از پخش ممیزی شوند، این امر آسیب کمتری برای خانواده‌های ایرانی خواهد داشت.»

منبع: همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • دلایل حذف یک سریال از پلتفرم‌های ایرانی
  • زن خبرساز در سخنرانی رئیسی
  • پایان غمگین قصه امین اسماعیل‌نژاد در ایتالیا
  • خیرونا برد، بارسا یک پله سقوط کرد
  • مسیر دشوار والیبال ایران برای المپیکی شدن
  • والیبال ایران چگونه المپیکی می‌شود ؟
  • والیبال ایران چگونه المپیکی می‌شود؟
  • دو ایرانی در مسابقات قرآن مالزی
  • داستان تیتراژ سریال دلیران تنگستان
  • داستان تیتراژ سریال«دلیران تنگستان»/ وقتی موسیقی ایرانی محترم است